marți, 26 martie 2013

Gesturi pe care nu le inteleg

Sa astepti sa intri in sala de aerobic, stand pe o banca, in colanti si picior peste picior. Ca si cum te-ai pregati de scufundari sudand cateva tigari inainte.

Sa lansezi o invitatie publica "la un suc", sperand in secret sa nu raspunda anumite persoane, si sa le intorci spatele cand stau la masa cu tine. Ca si cum te-ar fi obligat cineva sa faci invitatia aia chiar atat de publica din capul locului.

Sa mangai o gravida pe burta. De parca rotunjimea aceea temporala iti da dreptul de-a-i invada spatiul personal si de-a o atinge, chiar si sub pretextul de a mangaia progenitura in devenire. Si sa te duci cu flori la maternitate a doua zi dupa nastere, de parca fix de intruziunile tale demagogice are femeia aceea nevoie.

Sa te anturezi cu femei mai tinere ca tine si sa contribui la discutiile de grup cu povesti despre fiul tau. In conditiile in care nu numai ca esti singura maritata, ci si singura mama din gasca.

Sa iei ceva imprumut si sa uiti intr-atat sa returnezi flecustetul ala, incat posesorul de drept ajunge sa fie jenat sa ti-l mai ceara. Dar nu te uita.

Sa tii in tine lucruri pe care le ai de spus si sa te uiti urat la ceilalti, fara sa le acorzi macar sansa unei discutii edificatoare. De parca frustrarile pot iesi numai prin cuvinte, nu si prin priviri incarcate.

Sa pretinzi celorlalti sa nu te caute numai cand au nevoie de tine. Ca si cum ai mai crede in Mos Craciun. Faptul ca tu suni si fara vreun motiv anume nu demonstreaza nimic altceva decat ca incerci sa le dai o lectie de clasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu