marți, 8 aprilie 2014

Sex postpartum

Povesteam ieri cu o prietena, mama incepatoare si ea, despre locurile ciudate in care am facut amor in tinerete. Cu cel mai firesc aer din lume, impingeam carucioare pe drumul neasfaltat, ca sa se simta puii leganati offroad, si ne faceam confidente despre cum ne iubeam in vremurile de dinaintea lor. A puilor.

Trebuie sa recunosc ca n-as da patul din dormitor pe lift, piscina cu jacuzzi sau toaleta unui club. Prefer sa-mi consum micile perversiuni in confortul de-acasa. Si mai trebuie sa recunosc ca, de trei luni jumate, de cand s-a intrupat steluta noastra, pana si sexul in patul matrimonial a devenit o aventura. Asta pentru ca micuta noastra nu numai ca s-a instapanit in patul care, odinioara, era al nostru, dar nici nu doarme decat strans lipita de mine, de nu ma pot misca de langa ea.

Asa ca, de cele mai multe ori, trebuie sa ma multumesc cu ceea ce ruleaza in reluare in cinemateca din mintea mea, in care derulez inainte-inapoi, inainte-inapoi diverse scene din trecutul nostru pasional. Acum ma bucur chiar mai mult decat atunci c-am fost atat de insatiabili si iscoditori, pentru ca, uite, ceea ce-am facut atunci ne-aduce si-acum mai multa placere decat am fi putut spera.

In rarele ocazii in care Mara adoarme suficient de profund ca sa pot evada de langa ea, trebuie sa fim amandoi un exemplu de eficienta si organizare. Ce-am invatat eu despre amorul ca parinte: daca inainte eram actori emeriti la propriul nostru post de radio porno, inganandu-ne in ureche tot felul de indemnuri instigatoare, acum suntem atat de silentiosi incat ar trebui sa ne gasim prin ecolocatie, de n-am avea binecuvantarea discretului simt tactil. Daca inainte inima mi se muta, triumfatoare, intre picioare, cu toata orchestra ei de pulsuri nebunesti, acum mi se face cat un purice si pandeste dintre urechile-mi transformate in palnii radar orice sunet scos prin somn de micuta mea, ca sa pot fugi la timp s-o alin, indiferent de stadiul de nuditate in care ma prezint in fata ei. Si daca erau vremuri in care orice intalnire piele pe piele incepea ca o indelunga partida de vanatoare, in care amandoi eram si prada, si vanator, adulmecandu-ne si dandu-ne tarcoale pana ne predam cu toate armele, iata ca am aflat ca preludiul se vinde la tub si se aplica local.

Marele nostru noroc este ca, de cand suntem trei, am invatat noi moduri de-a ne iubi in doi si ca dragostea noastra s-a intregit intr-un mod nesperat de frumos, in care ne descoperim ca parinti cu la fel de multa placere cu care ne-am dezvaluit ca iubiti. Atata doar ca sexul postpartum ma face sa cred ca, daca ne dorim un al doilea copil, va trebui sa ni-l aduca barza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu