miercuri, 9 iunie 2010

pozitia regulamentara

Ma duc la Trezorerie, sediul de pe str. Regele Ferdinand. Stau cuminte dupa linia verde. Avansez temator. Ma aplec. "Ooooh, nuuu... la noi nu se fac incasari de numerar, doar operatiuni bancare. Si pentru asta e nevoie de formulare. Da, cele cu cod de bare. Neaparat cu cod de bare. Chiar daca nu vi le scaneaza nici dracu'."

Ma duc la Trezorerie - sediul din P-ta Avram Iancu. Iau bon. De la aparatul care scuipa o hartiuta ce ne fereste (teoretic) de la a ne scuipa intre noi, cand intram unii in fata altora. Vreau sa depun niste bani si, impreuna cu suma care se afla deja in cont, vreau sa fac o plata catre Stat. Ca-s datoare si nu pot dormi noaptea din cauza asta. "Ooooh, nuuu... io nu pot decat sa va incasez banii numerar. Pe baza de document cu cod de bare. Nu stiu cati bani aveti in cont, ca nu am acces la baza de date. Pentru operatiuni cu banii aia, mergeti inapoi de unde ati venit." Auzi, tanti... eu nu m-am legat de mama lu' matale. Inca.

Indiferent de institutia publica la care te-a batut Dumnezeu sa ai treaba, se aplica aceeasi regula umilitoare - te apleci, cu spatele incovoiat, slugarnic, cu fundul indreptat spre sala sau spre luuuunga coada de oameni care au nervii prastie inca dinainte de a ajunge la ghiseu. Adopti pozitia regulamentara si te pregatesti sa-ti fie frecati creierii, pe la spate. Asta ca sa ai parte de senzatii complete pentru 'si-futut-in-cur-si-cu-banii-luati".

Nu stiu de ce, dar am impresia ca reducerea salariilor bugetarilor o sa ne ofere - noua, tuturor - senzatii cu 25% mai intense.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu