marți, 17 martie 2009

autopromo

Daca esti in cautarea unui loc public, iti pierzi timpul cu mine.

Nu sunt statia de autobuz, in care asculti radioul scurgandu-se peste capetele proletarilor din boxe atarnate precar de cablurile de curent. Nu sunt una din manastirile moldovenesti prinse intr-un circuit turistic in care te duci alaturi de intregul puhoi de oameni guresi descinsi din autocarul fara aer conditionat, intr-un concediu semi-urban, cu unicul scop de a face fotografii cu blitz in plina zi, sub picturile vechi care-si ascund, rusinate, sfintenia. Nu-s poienita cu multiple vetre de foc, in care cobori din masina, pui micii pe gratar si batai din picioare in ritmul muzicilor de periferie ce ies din difuzoarele tale si-ale tuturor celorlalti consumatori de iarba verde. Nu sunt circuitul de raliu de anduranta pe care sa te dai de mai multe ori pe regulamentarele curbe 90-60-90.

N-ai sa gasesti pe mine etichetele scrise citet, insemnele lamuritoare si intersectiile corect semaforizate care m-ar face imediat familiara. Nu-s un loc public.

Sunt spiritul vibrant si vertical al lui Excalibur ascuns in forme de zeita a fertilitatii. Sunt terenul ideal pentru practicarea de sporturi extreme; sursa neconventionala de energie nelimitata, livrata instant in cantitati uluitoare; umbra mintii tale si conturul usor decalat al trupului tau, precum si unul din cele sapte ecouri care-ti ingana sufletul. Sunt camaradul cu care stai spate in spate si simti ca poti infrunta lumea asta si inca cel putin doua din dimensiunile paralele. Sunt o tipa cu vocatie de sula-n coaste.

Aurora boreala dansand in miezul urban al continentului european. Tepusa de nadejde pe care isi sprijina Praslea fruntea, in panda lui. Licurici cu norma-ntreaga, inundand cu lucsi de buna calitate jumatatea diurna a celor 24 de ore. Carnea, muschii si oasele care alearga pe sub blana de animal exotic pe care-l vrei viu, langa tine, noaptea, ca sa te devoreze cu doua guri odata. Sunt intotdeauna un spectacol si-ntotdeauna unul exclusiv privat.

Toate astea, plus o lista destul de generoasa de dotari optionale. La pachet. Gratuit. Pentru cine stie sa vada dincolo de ambalaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu